U nedjelju, 4. lipnja, počinje lov na srnjaka čime i službeno počinje ljetna sezona lova. Lovačko društvo "Vepar" Prozor-Rama poziva lovce na dodatni oprez prilikom izvođenja lova.

Također, molimo lovce da obrate pozornost pri izboru grla za odstrel, da poštede perspektivne srnjake iz kategorije mladih i srednje dobi.

Podsjećamo, jednogodišnji srnjaci u ovom periodu imaju izrazito crvenu boju dlake i tanak vrat, dok je rogovlje kod perspektivnih jednogodišnjaka osjetno i vidno deblje i dužine iznad 5 cm.
 
Kod izuzetno perspektivnih mladih jednogodišnjaka može se sresti i šesterac, ali i rogovlje u bastu. Dakle, preporuka je da se u ovom periodu ne puca na mlade perspektivne srnjake.

U ovoj kategoriji treba odstrijeliti grla čiji roščići su mali s tek naznačenim roščićima, zatim grla s nejednako razvijenim roščićima od kojih je jedan zakržljao, kao i jednogodišnjake s jako tankim rogovljem dužine od 5 do 7 cm.

Lovačko  društvo "Vepar" Prozor-Rama ovim putem svim lovcima želi uspješnu lovnu sezonu uz lovački pozdrav dobru kob i mirnu ruku!