Talijanska policija privela je izvjesnog Stefana Černetića koji se godinama predstavljao kao "princ od Crne Gore i Makedonije" i na taj način prevario brojne predstavnike jet-seta, živeći na njihov račun i nudeći im suradnju.

Černetić i njegov suradnik optuženi su za lažno predstavljanje i falsificiranje dokumenata, a za crni Mercedes koji su okitili crnogorskim zastavicama i naljepnicama diplomatskog kora i njime se vozili po cijeloj Europi, dobit će posebne kazne, piše Blic.

Zahvaljujući profilima na društvenim mrežama, prepunim slika s elitinih događaja, kao i web sitea preko kojega je plasirao lažne vesti, Stefan Černetić (57) iz Torina uspio je da se svijetu predstavi kao potomak Crnojevića i "princ od Crne Gore i Makedonije". Razmetljiva titula nasamarila je brojne predstavnike talijanskog i svjetskog jet-seta, a lažnom princu osigurala ulaz na elitne zabave.

Na listi nasamarenih našla se i Pamela Anderson. Ona ne samo da je povjerovala u legitimnost prestolonasljednika Crne Gore i Makedonije, već je i kleknula pred njim, kako bi primila titulu grofice od "ljiljana Santa Marije Ligure" i bila proglašena za "Veliku damu Crne Gore".
 

Među prevarenima se našao i gradonačelnik Monopolija Emilio Romani, koji za lažnog princa priredio bogati prijem, a slike s tog događaja osvanule su i na siteu grada.

No, bajci je morao doći kraj, i to kada je u jednom elitnom odmaralištu u Fusini princ napravio pozamašan račun, koji je menadžer potom proslijedio Veleposlanstvu Makedonije u Italiji.

Iz veleposlanstva je stigao odgovor – 'ne šaljite nam račune, princa nemamo, a sigurno ga ne dijelimo sa Crnom Gorom'.
 

Odmah je informirano talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je slike Černetića i njegovog pratitelja poslalo svim ispostavama u okolini. Policiji je rečeno da obrati pažnju na Mercedes okićen crnogorskim zastavama i da, ako ga primijeti, slobodno zaustavi - državnička obilježja su lažna, a muškarac u vozilu ne posjeduje ni diplomatski imunitet, niti ijednu privilegiju međunarodnih odnosa.

Talijanski mediji ne navode točno zašto im je za otvaranje slučaja i uhićenje Černetića bilo potrebno skoro godinu dana, ali nabrajaju da su prilikom uhićenja zaplijenjeni diplomatsku putovnicu, naljepnice diplomatskog kora, međunarodne nagrade, te potvrdu kraljevske kuće Crne Gore i razne diplome.