"Ovo što danas traži Dragan Čović, nejednaku vrijednost glasa, to mu je dao Zlatko Lagumdžija 2012. godine!", napisao je Zlatko Lagumdžija na svom FB profilu citirajući Komšića.

Lagumdžija je, kako prenosi N1, odgovorio:

Naizgled ničim izazvan, Željko Komšić je u udarnom terminu na Face TV ponovo izgovorio ovu laž za koju izgleda vjeruje da može postati istina samo zato što je on sa svojim trabantima često ponavlja.

Ova šanerska populistička laž, u jednoj rečenici, se sudarila sama sa sobom kao i s elementarnom logikom. Da je istina da sam kojim slučajem prije deset godina bilo što stvarno dao, onda svakom razumnom ostaje nejasno zašto bi to Čović danas ponovo tražio!
 


Zašto se onda Komšić danas na šibicarskim lažima obračunava sa mnom, mada sam se prije skoro osam godina povukao iz blata u kojem se on sve ovo vrijeme, sa svojim koalicionim partnerima, profitabilno valja?

Prvo, sličnu podvalu koju sam prije tri mjeseca morao javno demaskirati, tijekom neumskih pregovora, Čović je bezuspješno pokušao da "proda" uz asistenciju Izetbegovića kako bi sakrio njihov sramni Mostarski sporazum iz 2021. godine. Čitav svoj nastup kod Hadžifejzovića Komšić je posvetio tužnoj obrani svog decenijskog strateškog saveza sa SDA, pa sam im valjda trebao kao opravdanje za njihovu uspješnu suradnju ne bi li javnost zaboravila da "u moje vrijeme" Čović nije mogao raditi ono što danas s njima radi.