Na platou ispred kupreškog Hrvatskog doma, gdje će biti postavljen središnji spomenik hrvatskim braniteljima poginulim na Kupresu, izvode se završni radovi.

Po riječima načelnika općine Kupres Zdravka Mioča, sredstva za izgradnju spomenika i spomen mjesta osigurana su zahvaljujući Hrvatskom narodnom saboru BiH.

“U tijeku su radovi postavljanja mramornih ploča i priprema postolja za postavljanje samog spomenika koji bi trebao biti postavljen do kraja svibnja”, kazao je za Fenu načelnik Mioč.

Kao nositelj cijelog projekta oko izgradnje spomenika i spomen mjesta navodi se Udruga poginulih i nestalih branitelja općine Kupres, čija je predstavnica Nada Bagarić kazala da se radi o spomeniku poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata, te svim žrtvama komunističkog terora.

“Idejni projekt skulpture visine oko 4 metra pod nazivom ‘Zahvalnost’ djelo je poznatoga akademskog slikara i kipara Ante Mamuša”, istakla je Bagarić.

Dodala je kako slijedi postupak cizeliranja i patininarenja skulpture kako bi ona bila spremna za postavljanje u Spomen park u središtu Kupresa.

(Fena)