Ovogodišnji proračun Općine Kupres veći je nego za prošlu godinu i iznosi 3.046.560 maraka, istaknuto je na javnoj raspravi o nacrtu općinskog proračuna koja je održana u utorak u Općinskoj vijećnici u Kupresu.

Prema Nacrtu proračuna, porezni prihodi planirani su u iznosu od 1,16 milijuna maraka, neporezni u iznosu od 1,27 milijuna maraka, dok će tekuće potpore iznositi 611.000 tisuća maraka.

Od planiranih rashoda, za tekuće izdatke namijenjeno je 2,48 milijuna maraka, a za kapitalne 475.000 maraka, od čega je najveći dio, odnosno 220.000 maraka, planiran za dovršetak sportske dvorane.

"Završetkom rasprave nismo imali većih odstupanja od nacrta, osim određenih preraspodjela unutar kodova. Ove godine smo predvidjeli 600.000 maraka u kapitalna ulaganja, uglavnom u izgradnju infrastrukture, s tim da se nastavljaju i daljnja ulaganja u sportsku dvoranu", kazao je za Fenu v.d. načelnika Općine Kupres Zdravko Mioč.

Naglasio je kako će ta sredstva za kapitalna ulaganja biti osigurana sa županijske i federalne razine vlasti te iz Republike Hrvatske.