Hrvatska Davis Cup reprezentacija napravila je ogroman korak ka podizanju popularne 'Salatare' i drugi put u svojoj povijesti.

Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su u parovima Argentinski dvojac Del Potro/ Mayer i tako donijeli novo vodstvo Hrvatskoj u finalu Davis Cupa.

Međugorci su u odličnoj atmosferi zagrebačke Arene, pred 15 tisuća navijača, pomeli Argentince s 3:0 (7:5, 7:5, 6:3) u setovima

I Hrvati i Argentinci su bili sigurni na svom servisu, a samo su u trećem gemu Del Potro i Mayer imali break loptu, ali Čilić i Dodig su uspijeli zadržati svoj servis.

Bez previše uzbuđenja set je otišao u tie-break gdje kumovi iz Međugorja pokazuju kako su puno bolje uigraniji od Argentinaca.

Hrvati brzo prave dva mini breaka i odlaze na 3:0, no Argentinci odmah vraćaju jedan mini break za 3:1. Ipak Čilić i Dodig još jednim mini breakom za 5:2 lome Argentince i osvajaju set sa 7:2.

U drugom setu mogli su Hrvati odmah na početku do breaka, ali su se Argentinci spasili. Ipak spasa im nije bilo u trećem gemu kada Međugorci uzimaju break za 3:1.

Ali, uporni Argentinci se vraćaju breakom na servis Marina Čilića i dolaze do izjednačenja 4:4, te i drugi set odlazi u tie-break.

Nakon prave drame sa mnogo mini breakova na obje strane, Hrvati ponovno lome Argentince i sa 7:4 dolaze do velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu na krilima prepune Arene hrvatskih navijača iz svih krajeva Hrvatske i Hercegovine, kumovi prave ključni break za 4:2 i polako privode susret kraju. Na kraju je završilo 6:3 za ukupnih 2:1 Hrvatske u finalu Davis Cupa.

Sutra nas očekuje konačni obračuni u pojedinačnoj konkurenciji, a Hrvatskoj je potrebna jedna pobjeda, ona Čilića nad Del Potrom (14:00 sati) ili Karlovića nad Delbonisom.

Prvi.tv