Početkom ramazana stigla je poruka ISIS-a gdje su najavili kako će posredstvom ljudi koji ih podržavaju taj mjesec biti 'mjesec boli, po Božjem odobrenju u cijelom svijetu'.

Zaista, tako se i dogodilo. Mrtvi su se brojali od Floride do Filipina, a prema pisanjima svjetskih medija, u mjesecu ramazana poginulo je oko 800 osoba u ranim napadima, na različitim lokacijama u svijetu.

12. lipnja dogodio se napad u gay klubu u Orlandu na Floridi kada je ubijeno 49 osoba. Dan poslije, u predgrađu Pariza život je izgubio policajac i njegova supruga.

Nedavno se dogodio napad na 'Ataturk' aerodromu u Istanbulu gdje su poginule 44 osoba, dok se još 17 njih nalazi na intenzivnoj njezi i doktori im se bore za život.

Tri dana poslije tog napada, dogodio se napad militanata na kafić u Dhaki (Bangladeš), a napadači su odani ISIS-u, ustanovilo se istragom. Poginule su 22 osobe.

Također, dogodio se napad automobilima bombama u Bagdadu. Pretpostavlja se da su pripadnici ISIS-a ogorčeni gubitkom teritorija u Iraku izvršili napad. 150 osoba je izgubilo život kada su eksplodirale auto bombe u blizini shopping centra.

Napad je 11. lipnja izveden i u Damasku gdje je ubijeno najmanje 20 osoba. Na Filipinima, navode mediji, život su izgubile tri osobe. Napad se dogodio i u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Jordanu, Kuvajtu, Libiji. Zaključuje se da je ovaj ramazan bio jedan od najkrvavijih u posljednje vrijeme. (bljesak.info)