Vozač taksija s Floride vjerovao je u lažne tvrdnje koje govore kako je koronavirus prevara, a ubrzo nakon toga njegova je žena preminula od posljedica bolesti COVID-19. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin čitali su na internetu tvrdnje koje govore kako je virus izmišljen. 

Par se nije pridržavao epidemioloških mjera, a nakon što su se razboljeli nisu potražili ni pomoć. Brian se oporavio, ali njegovoj 46-godišnjoj supruzi stanje se naglo pogoršalo te je preminula početkom kolovoza od srčanih problema koji su povezani s virusom.  

Erin je patila od astme i poremećaja spavanja. Čak i nakon saznanja da je zaražen koronavirusom, Brian je nastavio raditi kao taksist. On i njegova supruga nisu se pridržavali pravila socijalnog distanciranja i nošenja maske.

O teorijama zavjere čitali su na Facebooku i povezivali su koronavirus s 5G mrežom i gripom, piše BBC.  - Da sam barem slušao mjere od samog početka. Ovo je stvaran virus koji na svakoga utječe drugačije. Ne mogu promijeniti prošlost, napisao je Brian i dodao kako se nada da će mu žena oprostiti.