Isplata mirovina za mjesec siječanj započet će 5. veljače bez obzira na stanje s proračunom, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda za MIO. 

S obzirom da proračun nije usvojen, mirovine neće biti povećane i ostat će na razini od prošlog mjeseca, naveli su iz Zavoda.

Direktor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić je potpisao nalog za isplatu siječanjskih mirovina, potvrđeno je za Klix.ba.

Krnjić je kazao da su, prilikom potpisivanja naloga, imali problem zbog nepotvrđivanja financijskog plana u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, ali da su taj plan usvojili na svojim organima.

"Istina, taj financijski plan nije pravosnažan dok ga ne potvrde oba doma, ali potvrdit će ga. Mi smo u obavezi prema Zakonu o MIO-u da isplatimo mirovine. Zakon o proračunima je također obaveza, ali smo u ovoj situaciji zaključili da je pravno ispravno da se mirovine isplate", kazao je Krnjić. 

Podsjećamo, iz Zavoda MIO za Bljesak.info je potvrđeno kako će oni, ako se ne usvoji proračun, pronaći načina da isplate mirovine pa i pod cijenu kršenja zakona.