Američki istražitelji vjeruju da su ruski hakeri upali u katarsku novinsku agenciju i objavili lažne vijesti koje su doprinijele krizi između najbližih zaljevskih suradnika SAD-a, piše CNN.
 
FBI je nedavno poslao istražitelje u Dohu kako bi pomogli katarskoj vladi u istrazi navodnog incidenta s hakiranjem, objavili su američki i katarski službenici.
 
"Žele izazvati raskol između SAD-a i saveznika"
 
Informacije koje su prikupile američke sigurnosne agencije pokazuju da su ruski hakeri krivi za navodne napade koje je prijavila katarska vlada prije dva tjedna. U Kataru se nalazi jedna od najvećih američkih vojnih baza u regiji.
 
Američke obavještajne i policijske službe su zabrinute da Rusija napada saveznike SAD-a na isti način kao što su hakirani američki izbori. Američki službenici su izjavili da je cilj cyber napada izazvati raskol između SAD-a i njihovih saveznika.
 
Katarska vlada je izjavila da su putem državne agencije objavljene lažne tvrdnje o emiru da je prijateljski nastrojen prema Iranu i Izraelu te da je propitivao hoće li Trump dospjeti do kraja mandata.