Građevinski objekt dug 19 kilometara zasad ostaje zatvoren za kamione, napisao je na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka.

Ranije je rusko ministarstvo prometa reklo da se mogu nastaviti koristiti dvije neoštećene trake, piše Hina.
 


Operater putničkih vlakova za Krim, tvrtka Grand Service Express, izvijestila je da su prva dva vlaka već krenula iz krimskih gradova Simferopolj i Sevastopolj za Moskvu i Sankt Peterburg.
 


Na mostu koji spaja Krim s Rusijom u subotu rano ujutro čula se snažna eksplozija.

Na fotografijama se vide posljedice eksplozije, šteta je velika, a jedan dio kolnika djelomično se urušio u vodu. Najmanje su tri osobe poginule, rekli su ruski dužnosnici.

Točan uzrok eksplozije i dalje je nepoznat. Rusija je dosad tvrdila da je na mostu eksplodirao kamion, ali nikome nije pripisana nikakva odgovornost za događaj.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, a 19 kilometara dug most, koji poluotok povezuje s cestovnom i željezničkom mrežom Rusije, otvorio je uz veliko slavlje ruski predsjednik Vladimir Putin četiri godine kasnije, vozeći kamion.

Kerčki most predstavlja važnu opskrbnu rutu za ruske snage koje su preuzele kontrolu nad većinom pokrajine Herson na jugu Ukrajine.

Ranije je na društvenim mrežama bilo objavljeno da su se uslijed eksplozije urušile dvije kolničke trake na dionici mosta, no luk preko Kerčkih vrata, tjesnaca koji spaja Crno i Azovsko more, nije oštećen

Savjetnik ukrajinskog predsjednika je na Twitteru objavio da je incident "samo početak", no nije rekao da su ukrajinske snage odgovorne za eksploziju.

"Sve nezakonito, mora biti uništeno, sve što je ukradeno, mora biti vraćeno Ukrajini, sve gdje je Rusija, mora biti izbačeno", napisao je Mihajlo Podoljak.