Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u studenom 2019. godine registrirali su ukupno 356 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci', od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su ukupno 83 prijave, od kojih je 21 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarstvenim kriminalom, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektroničkog obrasca, 32 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U studenom je primljeno deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 0800 205 05, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.