Glasnogovornik Kremlja odbio je u srijedu odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters.

Podaci Google Trends-a pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniju rusku web stranicu za kupnju karata za letove.

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne, prenosi Hina.

Glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je novinarima da će ruska vlada "vrlo brzo" objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.