U emisiji Otvoreno na HTV-u na temu izgradnje nogometnog stadiona sudjelovali su Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, Krešimir Antolić, član uprave Dinama, Željko Matijašec, pomoćnik pročelnice Ureda zagrebačkog gradonačelnika i Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Milić je tijekom gostovanja, kako piše Večernji list, otkrio da se ide u izgradnju Maksimira i to već iduće godine. ''Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt''.

''Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina diljem Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti početkom nove godine. On uvodi novitet da vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Koliko će se novca izdvojiti? - To ćemo ipak ostaviti još neko vrijeme, dok ne utvrde ministarstva financija i turizma'', rekao je Milić.

Marijan Kustić je odgovorio na pitanje kada će se poraditi na stadionu.

''Rezultati su odlični. Od 2018. godine svi zagovaramo nakon svjetskog srebra izgradnju stadiona, da će se uložiti u infrastrukturu. Duboko se nadam da ćemo 2023. napokon krenuti s tim. S Čeferinom sam puno puta razgovarao, kao i sa Zvonimirom Bobanom koji je velika spona u razgovorima i dogovorima. Naš cilj je da se pokrene priča izgradnje stadiona u Zagrebu, ali i obnova kao što je Poljud, Varaždin, Koprivnica, Šibenik i ostali stadioni. Gdje god bude igrala hrvatska nogometna reprezentacija nazivat ćemo nacionalni stadion. Sigurno da Grad Zagreb zaslužuje novi stadion. Duboko se nadam da će se to na koncu i realizirati'', izjavio je Kustić.

Antolić je bio zadovoljan onim što je čuo od Milića.

''Prvi smo stavili u javnost preko predsjednika Barišića još prije nekoliko godina želju i potrebu da se u Maksimiru izgradi novi stadion. Dinamo cijelo vrijeme radi na tome da napravimo uvjete da taj stadion i zaživi. Tkao smo napravili i materijal koji je napravljen za natječaj koji je preduvjet za urbanistički i arhitektonski natječaj za novi stadion na Maksimiru. Napravljena je i studija isplativosti i to je Dinamo radio samostalno. Pozdravljamo ovu inicijativu države. Nevjerojatno je da kroz sve ove godine stadionska infrastruktura je u takvom stanju jer je nogomet toliko dao Dinamu, Zagrebu i navijačima diljem Hrvatske i svijeta. Svi se trebamo primiti posla i biti konkretni u cijelom projektu'', rekao je Antolić.

Željko Matijašec je dodao kako je ''Grad prije mjesec i pol dana poslao i službenu molbu prema Zagrebačkoj nadbiskupiji da nam daju suglasnost da krenemo u daljnje korake izgradnje stadiona. Treba podsjetiti da zadnjih 25 godina nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu gdje je stadion u Maksimiru. Odlučili smo da je krajnje vrijeme da to riješimo dogovorno s partnerima jer to je u interesu svih građana. Čekamo odgovor, ali nema razloga da se ne prihvati. Nitko od nas ne može čekati krajnji rok dok sudovi to odluče''.