Novac je ipak najvažniji. Uostalom, zbog toga će Nijemci i početi danas. Ugovorne obveze vezane uz TV prava, devet kola planiraju odigrati do kraja lipnja. Da nije tolikog novca, vjerojatno ne bi počeli s nogometom još neko vrijeme, ali smatraju da im korona virus više neće stvarati probleme.

Francuzi su već proglasili prvaka, Talijani, Španjolci i Englezi još ne nastavljaju sezonu i očekuje se da će zbog toga Bundesliga u idućem razdoblju rušiti rekorde gledanosti. Zaželjeli su se gledatelji nogometa putem malih ekrana. Naravno, Bundesliga se nastavlja bez navijača na tribinama. Svi će od subote u 15.30 sati biti pred televizorima i računalima i kanalu Eurosport 2.

"Očekujem da Bundesligu preko TV ekrana gleda milijardu ljudi", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Klubovi su prije nastavka prvenstva morali proći sedmodnevnu izolaciju nakon što su se svi igrači testirali na korona virus, prenosi 24sata. Naravno da su za igrače uvedena i stroga pravila na terenu. Ne smiju pljuvati, nema više slavljenja golova u grupi ili dodirivanja ruku suigrača nakon gola. Momčadi neće na travnjak izlaziti istodobno, više neće biti niti dječje pratnje, a ni uobičajenog rukovanja prije utakmice. Momčadi su se naviknule i na grupno fotografiranje prije početka utakmice, a sad nema ni toga.

Svi oni koji će sjediti na klupi morat će nositi maske, a između svake osobe jedno će mjesto morati biti prazno.

Bundesliga prva počinje i primjenu novog, privremenog pravila koje se tiču izmjena. Na ovim će se utakmica moći zamijeniti po pet igrača. Bit će doista neobično to vidjeti, kao i sve ostale novine koje nam je i u nogometu donijela korona.