''Naravno da neću platiti ulaznicu 8 KM. Nas je petero, što znači 40 KM, a za te novce možemo par kilometara niže ručati uz Trebižat i kupati se besplatno'', komentira Mario koji je sa društvom došao iz Mostara na Kravicu, ali je odlučio odustati od uživanja u vodopadu kada je vidio cijenu ulaznice. Potražit će, kaže, kupalište nešto nize uz Trebižat i tu provesti dan.

Naime, u srcu ljetne sezone cijena ulaznice na vodopad Kravica iznosi 8 KM, piše Bljesak.info

Dok je domaćima to skupa cijena, stranci smatraju da je ona prihvatljiva, pa čak i niska.

''Ne smatram da je ovo visoka cijena. Čak štoviše, za četiri eura ne možete nigdje u Europi ući na ovakav vodopad, provest tu cijeli dan, i imati sve sadržaje. Kako bi drugačije sve funkcioniralo, tko bi održavao mjesto čistim i urednim'', govori za Bljesak.info Jan, koji je sa grupom Slovaka u prolazu prema Jadranu stao da vidi biser u kamenu.

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, plijeni iz godine u godinu sve veću pozornost stranih turista. Tako i ove godine, prije svega zahvaljujući dobroj promociji, Kravicu posjećuje veliki broj turista, koji uživaju u čarima jednog od najljepših vodopada u Europi.

Proteklog vikenda svjedočili smo velikom broju organiziranih skupina koje su posjetile Kravicu. Radi se većinom o turistima koji su došli u Međugorje pa na Kravicu idu u sklopu jednodnevnog izleta, ali primijetan je i veći broj turista iz istočnih zemalja.

Od prošle godine vodopad je i osvijetljen, pa se potpuno doživljaj ove prirodne ljepote može na poseban način doživjeti i u noćnim satima.

U svakom slučaju biser u kamenu i ove godine plijeni pažnju svojom čistoćom, a mnogi tvrde da je kupanje pod slapovima nešto posebno. Dok stranim gostima cijena ulaznice od šest KM nije problem, domaći će, očito, osvježenje potražiti na drugim kupalištima širom Hercegovine.

Bljesak.info