Najbolji tenisač svijeta je za talijanske medije otkrio kako već ima plan za povlačenje, ali to neće biti u sljedećih pet godina.

"Igrat ću još pet, šest godina. Osjećam da imam toliko snage u nogama. Rođenje sina Stefana dalo mi je novu energiju za igranje tenisa i novi smisao životu. Naravno, još je mali pa ga ne mogu voditi po svijetu. Dani uoči njegovog rođenja su mi donijeli nevjerovatan spokoj, a kad se rodio, nisam razmšljao ni o čemu drugom", otkrio je Nole na pragu 28. godine razmišlja dugoročno.

Đoković će za manje od mjesec dana (22. svibnja) napuniti 28 godina, a sljedeći izazov nakon tri osvojena Mastersa ove sezone mu je nastavak rekordnog niza u Madridu 3. svibnja. Poslije toga mu slijedi izazov karijere - osvajanje Roland Garrosa, jedinog od četiri Grand Slam turnira koji još nema u zbirci (ima osam naslova - pet Australian Opena, dva Wimbledona i jedan US Open).

S obzirom na trenutnu formu, i u Parizu će biti najveći favorit, što je ovih dana priznao i deveterostruki osvajač Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal.