Hrvatska 3. rujna gostuje u Azerbajdžanu u sklopu kvalifikacija za Euro. Samo tri dana kasnije čeka nas utakmica u Norveškoj.

Niko Kovač polako okuplja reprezentaciju u Zagrebu. Hrvatski izbornik na popisu igrača ima vezni red Reala i Barcelone, a to nema niti jedna reprezentacija svijeta.

- Kad pročitamo u kojim klubovima igraju naši igrači, srce nam skače. To je potvrda da hrvatski nogomet ima veliki fond mladih talenata. Kad dođete u veliki klub, gleda se svaki trening. Veća je odgovornost na igračima da na svakom treningu i utakmici budu na svjetskoj razini - rekao je Niko Kovač.

HNS je zbog straha od nereda do kraja kvalifikacijskog ciklusa zabranio hrvatskim navijačima odlazak na gostovanja. Uefa je zbog "kukastog križa" na Poljudu ispraznila domaće stadione na utakmicama Hrvatske.

- Teško je ne razmišljati o tome. Tužni smo i razočarani zbog te kazne. Igrači su u šoku. Uzeli su nam bod koji nismo kupili niti ukrali, već zaslužili. Nadam se da će nam ga vratiti jer smo se žalili. Što će biti ako nam ne vrati? Pa mogu nam uzeti još jedan, izbaciti nas iz natjecanja...

- Svi o tome razmišljamo. Nije lako. Što se tiče navijača. Znam kakva su nam bili potpora. Taj problem država mora riješiti. Neka nam pomogne jer i generacije desetljećima iza nas imat će istih problema. Vrijeme je da nešto napravilo - rekao je Niko Kovač koji priprema momčad za Azerbajdžan.

- Bit će teško u Azerbajdžanu.Tamo će biti 35 stupnjeva. Neće to biti ni izbliza ista utakmica kao u Hrvatskoj. Žuti je to sve dobro posložio - rekao je Niko i komentirao Dinamo u Ligi prvaka:

- Dinamo? Daj Bože da bude uspješan u Ligi prvaka. No neće biti lako.