Dosadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač obratio se javnosti otvorenim pismom koje je objavljeno na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza, koje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je donio odluku o mojem razrješenju na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Ne želeći sada ulaziti u razloge i složenost problema, ovom prigodom želim se zahvaliti svima koji su ovih godina bili neizostavni dionici projekta hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako Izvršni odbor HNS-a danas nije donio odluku o novom izborniku, kao već bivši izbornik Vatrenih, novom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, ma tko to bio, htio bih poželjeti mnogo sreće kako bi hrvatsku reprezentaciju odveo na Europsko nogometno prvenstvo i zabilježio sjajan rezultat.

Zahvaljujem se sjajnim i odanim navijačima i cijeloj hrvatskoj javnosti koja je svih ovih godina nesebično i vatreno podupirala hrvatsku nogometnu reprezentaciju i zdušno je podržavala. Iako su nam često nedostajali na nekim utakmicama, u svim uspjesima doprinos naših vatrenih navijača nemjerljiv je.

Također želim zahvaliti našim i mojim igračima, reprezentativcima koji su nam podarili mnoštvo lijepih trenutaka i bili razlogom naše sreće i slavlja. Zahvaljujem svakom pojedinačno i svakomu iskreno želim uspjeh kako u reprezentaciji tako i u njihovim klubovima.

Želim zahvaliti i Hrvatskomu nogometnom savezu te Izvršnom odboru HNS-a na suradnji i potpori koju su sve ovo vrijeme pružali meni i stručnom stožeru želeći da budemo najbolji i najuspješniji.

Zahvaljujem i svom stručnom stožeru te svima koji su bili u projektu hrvatske nogometne reprezentacije i koji su uložili sve svoje znanje i trud da bismo uspjeli.

Zahvalan sam i svim medijima i novinarima koji su pratili rad i nastupe reprezentacije. Siguran sam da su svi na svoj način željeli uspjeh i najbolje rezultate. Hvala im.

Na kraju, želim se ispričati svima onima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Nogomet je najljepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidljiva igra. Ne pobjeđuju uvijek najveći i najbolji. Ali vjerujem da uvijek pobjeđuje nogomet i zato ga volimo.

Cijenjena hrvatska javnosti i dragi navijači, nastavljam s vama i dalje biti vatreni navijač naše reprezentacije i naše drage Hrvatske", napisao je Kovač.