Bayern iz Münchena pokazuje u ovoj sezoni doista impresivnu igru, pri čemu i rezultati u potpunosti odgovaraju učincima na terenu.

Trener Niko Kovač više je brige imao nakon utakmice protiv Schalkea (2:0), nego na samoj utakmici. Naime, trebao je nakon utakmice u Geslsenkirchenu održati uobičajenu konferenciju za tisak, ali pritom ne zakasniti na klupski autobus koji je žurio u zračnu luku  grada Padeborna (cca. 115 km).

Iako se radi o malim distancama za zrakoplove, žurbu je izazvala činjenica da se u München ne može slijetati iza ponoći. Tko u zračnu luku Franz-Josef-Strauß ne sleti do 00:00, taj više neće sletjeti te noći u München.

Doduše, jedan drugi problem imao je Kovač pred sami kraj utakmice. Naime, u 83. minuti iz igre je povukao Franck Ribéryja, što se Francuzu nije nimalo dopalo. Pokazala je to njihova rasprava uz liniju igrališta.

"Franck je zamijenjen jer je Serge (Gnabry) trebao ući u igru. Mi smo svi jedna momčad i svaki treba omogućiti drugome da igra. Franck je izvrsno igrao i ovo između nas nije bilo ništa posebno", kazao je Kovač na presici.

Ipak, nije bio posve bez primjedbi za francuskog veterana.

"Ono što me ljuti je Franckovo izbjegavanje šuta kad sam sebe dovede u odličnu poziciju za to. Naravno da on uvijek gleda gdje su mu suigrači, što je časno s njegove strane, ali on mora ponekad i sam postići pogodak iz izgledne situacije", rekao je Kovač.

"Bila je ovo demonstracija nogometne igre. Ovako treba igrati nogomet. Komplimenti za našu ekipu, odigrali smo odlično i svi su dali svoj doprinos", izjavio je sportski direktor Hasan Salihamidžić nakon utakmice.

S obzirom da je počeo i Oktoberfest, igrači Bayerna imat će priliku u svome gradu popiti i poneko tradicionalno ('Wiesn') pivo, ali pošto je raspored utakmica gust, Salihamidžić sugerira da se do klupske fešte ne uzima ništa ''žešće'' od radlera.

Bayern je kod Schalkea pobijedio golovima Jamesa (8.) i Lewandowskog (64.) iz jedanaesterca, ostajući na maksimalnom učinku, dok je službeni viceprvak iz prošlog prvenstva ovim porazom i dalje prikovan za dno tabele, bez ijednoga boda.