Jedan od najzanimljivijih parova osmine finala Lige prvaka u veljači svakako će biti okršaj između Bayerna Nike Kovača i Liverpoola Dejana Lovrena.
Nakon ždrijeba svoja očekivanja su iznijeli Bayernov trener Niko Kovač i sportski direktor Hasan Salihamdžić, ali i trener Liverpoola Nijemac Jürgen Klopp, koji jako dobro poznaje Bavarce.

To je najteži suparnik kojeg smo mogli izvući. Liverpool je prošle godine bio u finalu, trenutno je premierligaški lider u jedan je od glavnih favorita u Ligi prvaka, ali mi smo Bayern, u Liverpoolu znaju da uzvrat igraju u Münchenu. Šanse su 50:50, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Uvjeren sam da možemo proći dalje, rekao je Bayernov trener Niko Kovač, prenose Sportske novosti.

Jako tvrd orah, ali to vas veseli kao igrača. Liverpool je vodeća momčad u Engleskoj, igraju jako dobar nogomet, fizički su jaki i brzi, prošlogodišnji su finalisti. Jürgen Klopp je vrhunski trener i Nijemac, pa će zanimljivo biti vidjeti ovaj dvoboj i na toj razini. Veselimo se Liverpoolu, rekao je Salihamidžić.

Klopp: Odavno nisam igrao utakmicu protiv Bayerna, veselim se tome
Težak ždrijeb, ali dobar ždrijeb. Bilo je jasno da će biti teško, a oni su očito težak suparnik. Bit će teško, zanimljivo, a za mene je dobro što ću ići u Njemačku. Veselim se dvoboju, komentirao je ždrijeb Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp.

Upitan je Klopp za komentar Bayerna kao momčadi i hoće li zimska stanka imati utjecaja na okršaj…

Bayern dominira njemačkim nogometom zadnjih godina i to je istina. Nisam dugo protiv njih igrao natjecateljsku utakmicu i veselim joj se, Zimska stanka neće činiti veliku razliku. U dva ili tri tjedna njemački klubovi imaju vremena pripremiti se, a mi u istom razdoblju igramo desetak utakmica. Utakmice se igraju u veljači i ne bi smjelo igrati presudnu ulogu, jedino u slučaju ozljeda, dodao je Liverpoolov menadžer.