Hrvatski izbornik Niko Kovač prokomentirao je utakmicu između njegove momčadi i reprezentacije Azerbajdžana koja je završena 0-0, što predstavlja veliko iznenađenje jer je nacionalna momčad Lijepe naše u taj susret ušla kao veliki favorit.

“Bili smo dominantni, ali nismo zabili gol koji smo htjeli. Ne znam koliko smo imali prilika, ali mislim da u nekoliko situacija nismo bili koncentrirani. Da smo bili na većoj razini, sigurno bi pao taj gol. Oni su se branili od prve do zadnje minute, a to smo i očekivali. Međutim, bili su i opasni u kontrama”, izjavio je za HRT Kovač nakon susreta.

Hrvatski izbornik nesretan je što njegovi nogometaši nisu pobijedili Azerbajdžan, ali nije ljut na njih. “Na koncu, moramo s time živjeti. Bilo bi zasluženo da smo pobijedili, ali to je tako u nogometu. Nije jednostavno probiti takav blok. Ne mogu ništa predbciti ekipi, mislim da su se trudili od prve do zadnje minute”, izjavio je.

“Vezni igrači najviše trče i s obzirom na skorašnju utakmicu u Norveškoj, odlučio sam izvaditi Modrića i uvesti Brozovića. Tražit ćemo pobjedu i u Oslu, a vidjet ćemo kako će se razvijati. Ići ćemo svom snagom po tri boda, a o promjenama ćemo odlučiti kada vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Mislim da će biti promjena. Mandžukiću nedostaju golovi, ali bit će ih opet. Najvažnije mu je da ulazi u šanse i radit ćemo na tome da ih zabijemo”, najavio je Kovač.

`Bez gola ne možeš pobijediti`

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u nedjelju protiv Norveške, a to je nova utakmica koja je od velike važnosti za plasman na Europsko prvenstvo. “Uvjeren sam da ćemo protiv Norveške pokazati pravo izdanje Hrvatske i da ćemo taj put zabiti jer bez gola ne možeš pobijediti”, pojasnio je Kovač

Na pitanje možemo li očekivati bolju Hrvatsku protiv Norveške Niko Kovač je za kraj poručio: “Po meni je Hrvatska danas bila odlična samo nismo zabili taj gol.” (telegram.hr)