Niko Kovač i kriza Bayerna glavna su tema u nogometnim krugovima u Njemačkoj, a tamošnji mediji otkrivaju koje igrače je hrvatski stručnjak želio, ali mu klub nije izišao u susret.

Mnogi smatraju da je Bayernov problem tanak kadar odnosno da bavarski klub nije bio aktivan na tržištu, barem kada je riječ o dovođenju igrača. Njemački novinari vjeruju da je Bayern previše i olako prodavao (Bernat, Rudy, Vidal), ali da nije dovodio adekvatne zamjene.

Kada su momčad njemačkog prvaka napale ozljede Kovač je došao na velike muke, a s time se nekako poklopio i niz loših rezultata u prvenstvu gdje je Bayern skliznuo na šestu poziciju, na četiri boda zaostaka za vodećom Borussijom Dortmund.

SportBild sada otkriva da je vodstvo Bayerna, predsjednici Uli Hoeness i Karl-Heinz, stalo uz Kovača, dalo mu potporu, ali isto tako isti medij navodi da upravo oni nisu realizirali želje trenera odnosno nisu mu doveli igrače koje su trebali.

Iako se pojavila informacija da Niko kovač nije želio Antu Rebića prema ovom mediju priča je znatno drugačija. Hrvatski napadač bio je na radaru trenera s kojim je radio u Eintrachtu, ali je sve stopirala uprava Bayerna te navela jedan razlog: Nije dovoljno dobar za Bayern.

Isti razlog navodi se i za braniča Hoffenheima Kevina Vogta, ni on nije bio po volji čelnika, iako ga je Kovač tražio, a u ovoj situaciji bi mu zaista dobro došao u zadnjoj liniji.