Trener Monaca Niko Kovač u razgovoru za L'Equipe Mag osvrnuo se na vrijeme dok je vodio Bayern.

Kovač je na klupi Bayerna bio od srpnja 2018. do studenog 2019. Jedna od prvih stvari koju je naučio u Münchenu su imena igrača u akademiji kluba.

"I B momčadi. Kada radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja i trebamo ljudi koji mogu sudjelovati na treninzima. Znati kako se zovu je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak i ako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim", rekao je Kovač koji je dobio i pitanje je li teže uspjeti u Bayernu nego u Monacu, prenosi SportKlub.

"Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je Covid-19 izmiješao karte, svi pokušaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio u Münchenu, tamo samo morao pobijediti, to je to".

Često se može pročitati o 'teškoj' svlačionici u Bayernu.

"Tako je to u 10 najboljih europskih momčadi. Svlačionice prepuna iskustva, igrači sa sjajnim statusom i velikim ugovorima. Sjajan igrač nije problem, ali imati takva 22 u svlačionici, usredotočena na sebe, sa željom da pokaže svoje kvalitete i želi biti starter u momčadi. Kvalitetni su, nije to problem, ali može ih igrati samo 11, pa možete zamisliti kako se osjeća ostalih 11", kazao je Niko.

Na pitanje je li Bayern došao prerano u njegovoj karijeri, Kovač je dao odgovor koji se izrsno poklapa s njegovim sportskim profilom.

"To je dobro pitanje… Kada je pravi trenutak? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način. Bio sam izbornik s 42 godine, je li to prerano? Ne! Ako se ukaže prilika, morate ići… Kada sam bio igrač, shvatio sam da se prilike nisu ukazale dva puta. Bila je dobra odluka biti trener Bayerna, jer sam puno naučio, a iskustvo nije baš besplatno, a i osvojili smo tri naslova (Bundesliga, kup, Superkup), nije bilo loše".