Puno problema izaziva utakmica Španjolske i Kosova koja bi se trebala igrati 31. ožujka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Španjolci ne priznaju Kosovo kao državu pa je španjolsko ministarstvo vanjskih poslova odredilo da gosti ne smiju imati tretman suverene države na ovom susretu. To znači da organizatori utakmice te komentatori u prijenosu neće smjeti govoriti da Španjolska igra protiv Kosova, nego protiv momčadi s teritorija Kosova. Također, njihova se zastava ne smije prikazivati uz španjolsku, a njihova himna neće biti navedena kao nacionalna himna Kosova, nego kao glazba koja predstavlja teritorij Kosova. Španjolski nogometni savez ni na koji način ne smije isticati da igra protiv suverene države.

Kosovo prijeti da u takvim uvjetima neće igrati i već je Nogometni savez Kosova izdao priopćenje u kojem traži da Španjolski nogometni savez povuče izraz "momčad s teritorija Kosova" koji je korišten prilikom objave popisa igrača na koje računa španjolski izbornik Luis Enrique.

"Potez Španjolaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta te smo članica UEFA-e i FIFA-e. Pravila UEFA-e i FIFA-e su kristalno jasna i Španjolci to znaju te ne smiju mijenjati ta pravila. Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren", poruka je s Kosova.

Osim sa Španjolskom, Kosovo je u grupi B sa Švedskom, Grčkom i Gruzijom. Švedska je jedina država u skupini koja priznaje neovisnost Kosova pa bi i ostale zemlje mogle uspostaviti posebna pravila za utakmice protiv njih.