Koordinacija braniteljskih udruga Hrvatskog vijeća obrane izražava nezadovoljstvo i zgražanje na izbor Željka Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u ulozi hrvatskog člana Predsjedništva.

Iskreno smo razočarani, jer se nismo borili za državu u kojoj nećemo biti ravnopravni, u kojoj će drugi narod birati naše predstavnike te nas na taj način omalovažavati. Iskreno smi mislili da smo dostigli određenu razinu međusobnog povjerenja i poštivanja, ali ova gesta „naših susjeda“ nas je uvelike uvrijedila.
 
Imajući u vidu da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima u Predsjedništvo BiH, da je Komšić bio pripadnik vojske koja je direktno ratovala protiv Hrvatskog vijeća obrane te time doprinosio hrvatskoj žrtvi, da je u protekla dva mandata nanio nemjerljivu štetu Hrvatima a time i Bosni i Hercegovini, Koordinacija braniteljskih udruga Hrvatsko vijeća obrane, u ime obitelji poginulih i nestalih pripadniha Hrvatskog vijeća obrane, ratnih vojnih invalida, nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane, dragovoljaca Domovinskog rata i svih branitelja proglašava Željka Komšića persononom nog grata.

Ovim proglašenjem šaljemo poruku navedenom da je nepoželjean u svim proslavama i obilježavanjima značajnih datuma Domovinskog rata u organizaciji braniteljskih udruga Hrvatskog vijeća obrane, navodi se u propćenju Koordinacije.