Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obveza prema državi, priopćeno je iz Konzuma za N1.

Najmanje je osam kćerki-firmi Agrokora, koje posluju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sve one, prema službenim podacima, uredno izmiruju obveze prema državi. U Upravi za neizravno oporezivanje BiH su  potvrdili da, zaključno sa 30. ožujko, niti jedna Agrokorova kompanija  nema dugovanja po osnovu PDV-a.

Agrokor ima razgranatu mrežu kćerki-firmi. Samo u Sarajevu je registrirano pet kompanija, i to: PIK VRBOVEC, ZVIJEZDA, KONZUM, VELPRO i SUPER KARTICA. U Grudama je registrirana firma AGROKOR-ZAGREB doo, a u Čitluku LEDO doo. SARAJEVSKI KISELJAK DD je također u vlasništvu Agrokora. Kako N1 saznaje , sve te kompanije su samo u prošloj godini platile PDV-a više od 20 milijuna maraka. Od toga najviše Konzum, preko 8 milijuna, Sarajevski Kiseljak šest, i Ledo Čitluk više od četiri milijuna.

I u Poreznoj upravi Federacije BiH su također potvrdili da Konzum nema poreznih dugovanja.

Međutim, pojedini mediji su prenijeli informaciju da jednom broju radnika Konzuma u BiH, sa kratkoročnim ugovorima, u posljednjih mjesec dana nisu produženi ugovori. Iz Konzuma su kategorički odbacili ove medijske navode kazavši da su za ovu kompaniju  "radnici na prvom mjestu".

"Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obveza prema državi, te u odnosima s dobavljačima i poslovnim partnerima nije bilo značajnih promjena. Zaposlenici su Konzumu uvijek na prvom mjestu, te kao i do sada činimo sve da zaštitimo njihov interes, te osiguramo i nastavimo neometano poslovanje", rečeno je za N1.