U prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila na autocesti A1, poginula je bivša ukrajinska parlamentarka Irina Berežnaja, javio je ruski medij RT.

Ukrajinka Irina Berežnaja jedna je od dvije poginule osobe u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu na autocesti A1 između čvora Maslenica i čvora Posedarje. Ozlijeđena djevojčica, kako navodi RT, je Irinino dijete.

Ova 37-godišnja Ukrajinka u Kijevu je doktorirala pravo te radila poslove u državnoj upravi. U ukrajinski parlament bila je izabrana 2007. godine. Navodno je ukrajinska javnost poznaje po radikalnim stavovima u politici, odnosno poznata je po tome što nije podržavala ukrajinski puč 2014. godine. Prvom polovicom 2000.-ih bavila se poduzetništvom te je, između ostalog, imala otvorenu i turističku agenciju. Dobitnica je ukrajinske nagrade ''Žene trećeg milenija'', prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, vozač Mercedesa, 38-godišnji državljanin Bugarske i 37-godišnja putnica, državljanka Ukrajine, poginuli su, a osmogodišnje dijete ozlijeđeno je u subotu oko 1:30 sati kad se Bugarin automobilom zabio u stup portala na autocesti A1, između čvora Maslenica i čvora Posedarje.

Ozlijeđeno dijete prevezeno je u zadarsku bolnicu. Iz zadarske policije izvijestili su da se prema rezultatima očevida sumnja da je 38-godišnji državljanin Bugarske, upravljajući Mercedesom bugarskih nacionalnih oznaka, vozeći u smjeru Posedarja, zbog neutvrđenog razloga automobilom izašao izvan kolnika, popeo se na zaštitnu gradu te udario u nosivi stup portala na autocesti.