Još uvijek nema potvrde povratne informacije da će zahtjev za pomoć Oružanih snaga BiH, na području općine Konjic, a u svezi pomoći oko poplava, biti odobren.

Kako je istaknuto u izvještaju Civilne zaštite HNŽ vodostaj rijeke Neretve u Glavatičevu iznosi 146 cm, a na lokaciji Hagenuk-Ćuprija 216 cm. Na regionalnom putu R -436 Borci - Kalinovik, na lokaciji Dindol blokada puta ostaje do daljnjeg.

U tijeku jučerašnjeg dana iz pravca Nevesinja preko Kalinovika dopremljen agregat za napajanje električnom energijom ugroženih naselja. Proteklu noć stanovnici Hotovlja i okolnih naselja imali električnu energiju.

Tijekom jučerašnjeg dana u Operativni centar civilne zaštite Općine Konjic zaprimljena dojava da nije prohodna putna komunikacija Čelebići-Paradžici. Radi se na otklanjanju posljedica. Opskrba električnom energijom još uvijek je u prekidu od naselja Svijenča prema naselju Ljuta.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Više padaline u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, na zapadu i sjeverozapadu Hercegovine. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 stupnjeva.

Razina upozorenja meteoalarma – narančasta. Očekivana količina padavina između 40 i 50 l,lokalno oko 60 l/m2.