Dino Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, napisao je večeras na svom službenom profilu kako „nitko ne laže za potrebe režima više od Avde Avdića“ referirajući se na tekst koji je Avdić objavio na svom portalu istraga.ba, a u kojem optužuje Konakovića da ga je lažno sumnjičio za bliskost sa Osmanom Mehmadagićem Osmicom, direktorom Obavještajno-sigurnosne afere BiH, najširoj javnosti poznatom i po tome što nema završeno visoko obrazovanje.

Konaković je, tako, naveo kako je Avdićev posao da diže moral razbijene visoke, da lažima privlači nove potencijalne žrtve, njegov interes je materijalne naravi – pokretne i nepokretne.

Pokušaj blokade u Klubu Bošnjaka, dodao je Konaković, u režiji SDA je pred kolapsom, a lako je povjerljivo, kako navodi, da Osmorka ima idući raspored:

    3 delegata u KS
    2 delegata u Ze-Do
    2 delegata u TK
    2 delegata u USK
    1 delegat u BPK

“Avdo piše da Osmorka ima 8, SDA 12.  Čeka se rasplet u Livnu, Posavini i SBK.  Čeka se i druga lista u BPK. Od ove 4, Osmorka treba još samo 1 mandat da završi proces imenovanja Vlade FBiH za koju je već programski dio usuglašen“, navodi Konaković.

 Ostatak pročitajte  u nastavku:

Podsjetimo, u Sarajevu je danas održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i Osmorke na kojem se razgovaralo o programskoj koaliciji i načinu formiranja vlasti na razini Federacije.

Do kraja tjedna očekuje se i dolazak Milorada Dodika u Mostar kako bi s predstavnicima HDZ-a BiH dogovorio koaliciju za državnu razinu vlasti i za koju hrvatski i srpski blok traži partnera među bošnjačkim stranakama.

SDP-ov Nerin Dizdar rekao je danas da je sastanak Osmorke i HDZ-a BiH uspješno okončan i da su gotovo usuglasili tekst programskih ciljeva.

“Ostali su neki tehnički detalji, koje ćemo kasnije ‘popeglati’, ali možemo reći da smo danas postigli sporazum i manje-više usvojili cjelovit tekst“, rekao je Dizdar. Potvrdila je ovo i Borjana Krišto, visoka dužnosnica HDZ-a BiH koja bi, ako je suditi po najavama, mogla biti i  predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

“Usuglašen je tekst za razdoblje od 2022.do 2026. godine“, rekla je kratko Krišto.

Dragan Čović je danas rekao kako je njegov jedini uvjet da „nema DF-a i Željka Komšića“. Bakir Izetbegović se po ovim pitanjima nije oglašavao u javnosti, a nedavno je izjavio da vjeruje da „HDZ neće ići u eksperiment sa Osmorkom“.