Konačna odluka za predsjednika Europske nogometne asocijacije (UEFA) Michela Plattinija i predsjednika Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) Josepha Seppa Blattera, koji su suspendirani na 90 dana zbog korupcijskog skandala, bit će donesena 21. prosinca ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama švicarskih medija, Etički odbor FIFA-e priveo je kraju proces u vezi s Blatterom i Platinijem, a prema čijem izvještaju bi se mogle očekivati nove sankcije.

Obojica će u razdoblju između 16. i 18. prosinca zbog "upletenosti u potkupljivanje" biti saslušani, a konačna odluka biće donesena 21. prosinca.

Blatter i Plattini mogli bi doživotno biti isključeni iz nogometa na zahtjev Etičke komisije, a to se može dogoditi ukoliko se dokaže da su krivi u slučaju reketiranja i korupcije prilikom izbora Rusije i Katara za domaćine naredna dva mundijala.

Preporučene sankcije za Blattera i Plattinija odnose se na slučaj sporne uplate od dva milijuna švicarskih franaka izvršene 2011. godine. Uplatu na Plattinijev račun odobrio je Blatter za njegove poslove savjetnika u razdoblju od 1999. do 2002. godine, a obojica se brane tezom da se radi o njihovom usmenom dogovoru.

Novi izbor za predsjednika FIFA-e biće održani 26. veljače u Zurichu.