Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Deleuša i Bosanska Gradiška, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima BiH trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a preporučuju da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

U izvještaju o stanju na cestama navodi se da se na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20.00 do 5.00 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.