Na većini cestovnih pravaca ovoga jutra prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolnik suh.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na planinskim prijevojima, a upozorava se i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na cesti.

Sanacijski radovi izvode se na autocesti A-1 na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog sanacijskih radova na magistralnoj cesti M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, promet je obustavljen i preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog minerskih radova, danas od 10 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave prometa (do 10 minuta) na magistralnoj cesti M-18 Sarajevo-Trnovo, kod mjesta Krupac.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim cestama: M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U tijeku su radovi na asfaltiranju dionice regionalne ceste R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 8 do 18 sati na snazi obustava prometa.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a.