Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je uvijek spreman za sastanak s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, prenosi agencija Tanjug iz intervjua za televiziju Pink, u kojem je rekao da je Daytonski sporazum osigurao mir i da je Srbija lider u regiji po stranim ulaganjima.

Odgovarajući na pitanje zašto je otkazan njegov posjet Zagrebu koji je bio planiran za prosinac, Vučić je rekao: "Sastanak s (predsjednicom Kolindom Grabar) Kitarović - možda hoće, možda neće, ja sam uvijek spreman."

Vučić je u intervjuu za televiziju Pink ocijenio da bi razlog mogao biti taj što je govorio istinu, kazavši da je po njemu istina da je mnogo više nestalih Srba nego Hrvata.

"Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji, svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još...", rekao je Vučić i dodao: "Ispričavam se što sam vam rekao istinu."

U intervjuu je rekao da će 2018. godina biti puna izazova, a ključni će biti Kosovo, regionalni mir i stabilnost kazavši da je na Srbiji da očuva mir i stabilnost i ne učini ništa čime bi potaknula rast napetosti u Bosni i Hercegovini.

Kolinda odgovorila Vučiću

"Ured Predsjednice Republike Hrvatske ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme.

Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja.

Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje Predsjednica RH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim.

Držimo da su upravo u ovo Božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže", poručili su iz Kolindinog ureda na prozivke Vučića.