Navijačko ludilo vlada u Dohi na dan susreta Hrvatske i Belgije, a bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović predvodila je korteo i navijanje.

Glavna atrakcija

U tom korteu navijači su nosili 200 metara dugu zastavu na crveno-bijele kvadratiće, a na čelu kolone bio je Ferrari s hrvatskim navijačima kojem je na haubi stajala mala verzija takve zastave, prenose Sportske novosti.

Katarci su u potpunom čudu, zbunjeni gledali što se to događa u režiji Hrvata. Nakon što su razvili veliku zastavu navijača iz Crikvenice i Bribira ispred hotela reprezentacije, navijači su reprizu napravili na parkiralištu Katare, najpoznatije plaže u Dohi koja dimenzijama podsjeća na Copacabanu u Rio de Janeiru, ali na njoj nema kupaća. Navijači su svoj show snimali i dronom.

Dolazak Grabar-Kitarović u dresu reprezentacije Hrvatske među navijače izgledao je kao da je stigao kapetan Luka Modrić.

Gotovo da nije bilo navijača koji se nije želio fotografirati s njom. Nevjerojatna je njena popularnost među navijačima, bez obzira na to što je odavno napustila predsjednički ured. Grabar-Kitarović gotovo svi i dalje zovu predsjednicom.

Vesela bivša predsjednica

A jedna scena izgledala je kao ona iz crtića o Štrumfovima, podsjetila je na onu legendarnu uzrečicu "papa Štrumf ima li još puno?".

Proteklih dana tek su male grupice hrvatskih navijača bile u Dohi, ali jutro prije susreta s Belgijom bila je to opća mobilizacija. Konačno je to sve skupa podsjetilo na neke ranije velike turnire, na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prije svega.

Na razvijanju zastave na Katara beachu okupilo se par stotina hrvatskih navijača. Ferrari ispred kortea je stalno "turirao" i stvarao ugođaj. Korteo se na koncu zaustavio ispod jedne velike hrvatske zastave (tamo su izložene reprezentacije svih sudionika SP-a).

"Navijate večeras zajedno s nama. Ne znam kakav će biti rezultat, ali pobijedit ćemo!", poručila je Grabar-Kitarović za čitatelje Slobodne Dalmacije.