Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Mostar, u okviru svoje današnje posjete BiH.

Grabar-Kitarović poručila je hrvatskom narodu u BiH da nikada neće odustati od njega, da je to pokazala u svom dosadašnjem mandatu.

Kazala je da je Hrvatska uvijek pomagala i da će nastaviti pomagati hrvatski narod u BiH. Osvrnuvši se na iseljavanje Hrvata iz BiH, pozvala je hrvatske gospodarstvenike da ulažu u BiH kako bi mladim ljudima omogućili posao i ostanak.

Istaknula je da je uvijek tokom svog mandata zagovarala prava Hrvata kao konstitutivnog naroda.

-Hrvatskom narodu niko drugi ne može birati predstavnike i varaju se oni koji misle da će Hrvati pokleknuti! E, pa neće – poručila je Grabar-Kitarović, prenosi Avaz.

Grabar – Kitarović će također posjetiti Bugojno i Vitez.

Kako je najavljeno, Grabar-Kitarović će u 17 sati posjetiti Bugojanski dekanat u župi Skopaljska Gračanica, mjesto Humac, gdje će se susresti sa svećenicima, hrvatskim dužnosnicima HDZ-a BiH, braniteljima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna i Viteza.

Nakon toga, Grabar-Kitarović će posjetiti Vitez gdje će prisustvovati predstavi “Šmizle” u izvedbi Gradskog kazališta mladih “Vitez”. Predstava počinje u 18 i 30 sati, a bit će odigrana u Kazališnoj dvorani u Vitezu, priopćio je Županijski odbor HDZ-a BiH SBŽ-a.

Foto: N1