Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod.

Kazala je to u intervjuu za Radio Vitez tijekom prekjučerašnje posjete pojedinim područjima BiH.

-Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti.

Ne prihvaćam podlu floskulu o tome da se Hrvatska “miješa u unutarnja pitanja druge države”. Naš Ustav, Ustav Republike Hrvatske, nam nalaže skrbiti o našem narodu u Bosni i Hercegovini.

Nadalje, Hrvatska prema Daytonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obvezu skrbiti o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti NEMA bez punoga ostvarenja prava Hrvata u BiH. Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju.

U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvijek imate prijatelja i saveznika, u mojem Uredu ste uvijek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015.

A neki drugi? Oni bi najradije da ne glasujete, jer znaju da vaše povjerenje nikad neće imati’, kazala je u intervjuu, prenosi Ero.tel.