U jučerašnjoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Macelj poginuo je jedan od najbolji hrvatskih kardiologa, dr. Hrvoje Stipić. Godinama je radio u KBC Zagreb, a 1996. godine prelazi u Specijalnu bolnicu za kardiologiju Magdalena u Krapinskim toplicama, u kojoj je bio pročelnik Odjela kardiologije.

Dan nakon teške nesreće u kojoj je izgubio život, njegovi su kolege u šoku i ne mogu vjerovati da ga više nema.

"Možete pitati bilo koga, nema osobe koja bi išta ružno mogla reći o njemu. Osim što je bio izuzetan liječnik, on je iznad svega bio čovjek. U šoku smo svi, ne možemo vjerovati da se to dogodilo. S nama je radio od samog početka, otkako je 1996. klinika osnovana. Bio je divan, divan čovjek, napišite to, jer on zaslužuje samo pohvale. Svi smo ga obožavali, i mi kolege i njegovi pacijenti kojima je spašavao živote", rekle su nam njegove kolegice s Odjela kardiologije, još potresene tragičnom viješću da je njihov kolega izgubio život.

Kao interventni kardiolog, kažu nam, radio je vrlo komplicirane zahvate poput ugradnje stentova i transkateterske ugradnje srčanih zalistaka, a ističu da se uvijek maksimalno posvećivao svojim pacijentima.

Kazale su kako je zbog svega toga i proglašen najboljim doktorom.

Naime, prije dvije godine na portalu Najdoktor dr. Stipić izabran je za jednog od najboljih hrvatskih liječnika po izboru pacijenata, a redovito je od kolega i pacijenata proglašavan jednim od najboljih u svojoj struci.

Proglašen najboljim doktorom

"Dr. Hrvoja Stipića i njegov tim u klinici Magdaleni u Krapini toplo preporučujem svima koji imaju bilo kakvih problema sa srcem, puno vrhunskih majstora na jednom mjestu.

Veliki stručnjak, ali isto tako i veliki čovjek. Uvijek je spreman pomoći i pacijenti su mu prioritet.
 

Predivan doktor i čovjek. Ima vrhunsko znanje i stručnost. Spasio mi je supruga, hvala Vam doktore Stipić.

Hvala vam doktore sto ste mi 03.06.2014. (utorak) pružili mogućnost da se još radujem životu u krugu svojih najmilijih. Uvjeren sam da ćete mi vi i vaš tim omogućiti još kvalitetniji život. Neizmjerno zahvalan.
Hrvoje, hvala ti još jednom što još uvijek mogu gledati svoju kćer kako odrasta i bori se s pubertetom i što još uvijek mogu poljubiti svoju ženu.

Vrhunski doktor, pristupačan, konkretan, znalac.

Najbolji kardiolog i najmoralniji doktor kojeg sam upoznao", ovo su samo neki od komentara koje su pacijenti dr. Stipića napisali na portalu Najdoktor.

Dr. Stipić je prije par godina s kolegama u Klinici izveo revolucionaran zahvat u kojem su pacijentu zamijenili bolestan srčani zalistak zdravim bez otvaranja prsnog koša, a uz to je izvodio još niz kompliciranih zahvata kojima je svojim pacijenticama i pacijentima spašavao živote.

Smrt dr. Stipića veliki je gubitak, kako za njegovu obitelj, kolege i prijatelje tako i za cijelu zemlju.