Jaki udari bure i snježni nanosi stvorili su dodatne poteškoće u odvijanju prometa na području tomislavgradske općine.

Iz toga razloga jutros nisu mogli prometovati autobusi do pojedinih duvanjskih sela, odnosno na nastavu doći svi učenici.

Osobito teško stanje je i dalje  na magistralnome putnom pravcu od Tomislavgrada prema Posušju. Već od jučerašnjega dana i sinoć na tom području se  vrlo teško prometuje zbog snježnih nanosa i smanjene vidljivosti. Više čitatelja Tomislavcity javlja da je upravo u Mrkodolu i Cebari jutros zastoj vozila u oba traka, u duljini od jednoga kilometra, a vozilo Hitne pomoći, pod rotacijom, čeka već sat vremena, javljaju čitatelji Tomislavcityja.

Pod snježnim zapusima je i Senonica, a ralica je ostala pod Omoljem – piše jedna čitateljica navodeći da ih “nitko ni ne pokušava očistiti”.

Napomenimo da je na putnom pravcu sinoć prometnicu u Mokronogama pripriječio tegljač koji je nakon nekog vremena prošao tom dionicom, ali se nastavilo prometovati jednim trakom budući da je u kvaru ostala ralica Livnoputova.

U tomislavradskim srednjim školama nastava je jutros reducirana na tri sata. Doznajemo da u školu nisu stiglu učenici s područja Šujice. Manje učenika je i na nastavi  u središnjoj OŠ Ivana Mažuranića gdje će nastava također biti skraćena. Navodi Tomislavcity.