Kako su izvijestili u splitskoj Metereološkoj postaji Marjan, danas je ta postaja registrirala udar juga od 108 kilometara na sat, ali prema dostupnim informacijama, to nije prouzročilo materijalne štete. Zbog jakog juga na moru trenutačno su u prekidu trajektne linije Makarska-Sumartin i Drvenik – Sućuraj, rekli su u poslijepodnevnim satima Hini u splitskom Jadrolinijinom plovnom području.

Trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli zbog loših vremenskih uvjeta na moru danas je otkazna, izvijestili su iz Jadrolinije. Na splitskom plovnom području danas su, zbog jakog juga, u prekidu i katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Bol-Jelsa.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK), jak vjetar usporava promet između čvorova Kikovica i Delnice autoceste A6 Rijeka-Zagreb, na A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Skradin i Bisko te Zagvozd i Ravča i na A10 Čarapine-Ploče. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1).

Na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno zbog mjestimično jakih pljuskova kiše, velike količine vode na kolniku i jakog vjetra.