Četrdeset i jedan migrant poginuo je u brodolomu prošlog tjedna u Mediteranu, obavijestila je u srijedu talijanska novinska agencija ANSA pozivajući se na izjave preživjelih koji su stigli na otok Lampedusu.

Agencija navodi da su četiri osobe koje su preživjele brodolom rekle spasiocima da su bili na brodu koji je prevozio 45 ljudi, uključujući troje djece.

Brod je isplovio u četvrtak ujutro iz Sfaxa (Tunis), žarišta migracijske krize, ali se prevrnuo i potonuo nakon nekoliko sati, navode preživjeli.

Preživjele osobe – tri muškarca i jedna žena iz Obale Slonovače i Gvineje – kažu da ih je spasio teretni brod, a zatim su premješteni na brod talijanske obalne straže.

Obalna straža nije odgovorila na Reutersov upit za komentar, prenosi Fena.

Nije jasno da li je informacija ANSA-e povezana s dva brodoloma o kojima je obalna straža obavijestila u nedjelju. Obalna straža je objavila da je oko 30 ljudi nestalo u ta dva brodoloma.

Obalna straža također je objavila da je pronašla 57 preživjelih i dvoje mrtvih. Prema medijskim napisima najmanje jedan od potopljenih brodova isplovio je iz Sfaxa u četvrtak.

Odvojeno, vlasti Tunisa rekle su u ponedjeljak da su izvukle 11 tijela nakon brodoloma u blizini Sfaxa u nedjelju, dok se 44 migranta još vode kao nestali.

Italija je u ovoj godini zabilježila da je oko 93.700 migranata morem ilegalno stiglo u zemlju, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova koji su posljednji put ažurirani u ponedjeljak.

U istom razdoblju prošle godine stiglo ih je 44.700.