Što je uzrok izlijetanja autobusa slovenskih registarskih oznaka s ravnog dijela cesti D1 u naselju Tušilović kod Karlovca, pokaza će istraga koja je već započela. 

Naime, oko 04:43 sati danas ujutro, vozač autobusa koji je iz Njemačke prevozio putnike u BiH, izgubio je kontrolu nad autobusom, uslijed čega je vozilo sletjelo s ceste na, srećom, praznu livadu, tako da je u slijetanju nastradao samo rasvjetni stup.

Srećom, u nesreći nije sudjelovalo niti jedno drugo vozilo, no pet putnika iz autobusa, uključujući i vozača, zadobilo je ozljede zbog čega su prebačeni u karlovačku Opću bolnicu.

"Putnike i vozača smo zaprimili oko 5.33 sati danas ujutro i nitko nije životno ugrožen. Putnici, njih četvero, zadobili su lakše tjelesne ozljede, uglavnom natučenja, oni su pregledani i otpušteni kućama. U bolnici je zadržan vozač autobusa na promatranju. On je zadobio lakše tjelesne ozljede", kazao je za Večernji list dr. Suad Crnica, dežurni kirurg u Općoj bolnici Karlovac. 

Službe Hrvatskih cesta ubrzo su na teren poslale potrebnu mehanizaciju kako bi autobus bio uklonjen s površine. Zbog nesreće nije obustavljen promet i on se normalno odvija, a prijevoz za ostale putnike bit će organiziran kako bi stigli na svoja odredišta.