Hitnom intervencijom policije i vatrogasaca u nedjelju u jutarnjim satima spašeno je osmero ljudi koji su se, usljed bure i jakih valova našli zatečeni u akvatoriju otoka Cresa. Naime, nakon što im je brodica ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima, nazvana je pomoć, javlja 24sata.

Ubrzo je do njih stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, čija je posada u uvali Lukovac uočila jednu osobu u moru te nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid.

Na mjesto događaja je u međuvremenu stiglo i plovilo “Sea help”, no zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe kao ni otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila, uz pomoć brodskog razglasa uspio je kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Radilo se o osam hrvatskih državljana, od kojih troje djece.

S obzirom na to da obali nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani us vatrogasci iz DVD-a Cres, koji su ubrzo stigli u navedenu uvalu te uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovesti ih do prostorija DVD-a, odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

U havariji nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja mora. Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje.

“Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost”, izvijestila je PU primorsko goranska.