Utorak je bio koban dan za kupače na hrvatskim plažama. Utopilo se troje ljudi. Na plaži u Kaštel Štifiliću preminuo je muškarac, u Ozlju se utopio 16 godišnjak, a iz mora na plaži u Blacama je izvučeno tijelo muškarca (78) iz Metkovića.

Kupači koji su bili prisutni na plaži u Blacama oko 14 sati izvukli su unesrećenoga i pozvali Hitnu medicinski službu i policiju. Prema prvim informacijama iz policije, ništa ne ukazuje da se radi o nasilju ili kakvom kaznenom djelu. Tijelo preminuloga je prevezeno na Odjel patologije OB Dubrovnik gdje će se obaviti obdukcija nakon čega će biti poznat točan uzrok smrti, piše portal Like Metković.

Prva tragedija dogodila se jučer oko 11 sati kad je na plaži za pse na Dračiću u Kaštel Štafiliću, izvučeno beživotno tijelo muškarca. Također su mu u pomoć priskočili kupači koji su ga reanimirali, ali bezuspješno.

U rijeci Kupi oko 17 sati utopio se 16-godišnjak. Mladića su pola sata pokušavali oživjeti, kazali su nam svjedoci.
Zaredale se nesreće među kupačima

Ovih dana česte su nesreće na rijekama. Danima se traga za 30-godišnjakom koji je nestao u rijeci Dravi nakon što je ispao iz kanua, a u Istri se utopio 18-godišnjak nedaleko od popularne staze “Sedam slapova” kod Buzeta, prenosi Dnevnik.hr.