Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, Fahrudin Radončić izjavio je da vjeruje u nevinost Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, koji su prošlog tjedna uhićeni pod optužbom da su vršili pritisak na svjedoke u slučaju 'Keljmendi', te izrazio uvjerenje da je ovo uhićenje izravno povezano s pokušajem rušenja koalicije SDA-SBB koja je stabilizirala stanje u Federaciji i državi.

''Netko je računao na moje slabašne živce. Očigledno me neko ne poznaje, jer je očekivao da ću ja kao bijesni tigar lupiti šakom o sto i reći da se raspada koalicija. To bi onda bio pritisak na pravosuđe'', kazao je Radončić gostujući u emisiji 'Telering' na TV OBN.

Komentirajući mogućnost da Dautbašić, iako je u pritvoru, bude imenovan za ministra prometa i komunikacija BiH Radončić je kazao kako je to "bosanska zbilja". Podsjetio je da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno te dodao da su i neki drugi na funkcije došli iz pritvora, a da svoj posao obavljaju odlično, poput Dragana Čovića i Mirka Šarovića.

Radončić je naglasio i kako je na sceni 'keljmendizacija' ne samo njega, već cijelog SBB-a uz konačni cilj da se SBB eliminira s političke scene BiH. Ipak, bez obzira na sve pritiske, Radončić kaže da će koalicija SBB-a i SDA opstati najmanje do 2018., jer je to u interesu i Bosne i Hercegovine kao države i Bošnjaka kao naroda.

''Ovdje ima mnogo zainteresiranih da neke stvari ne uspiju. Ovdje ima i nešto gdje ja prvi moram da pokažem da imam dobre živce. Ko ima pravo da raskine koaliciju koja je stabilizirala BiH. Sjetite se što je bilo prije pola godine. Narod je hodao pognute glave, ne vidjevši svjetlo. Ljudi su počeli očekivati da je ta priča o zapošljavanju stotina tisuća ljudi, o izgradnji elektrana realna i mi smo krenuli raditi. Kome to odgovara? Mi to nećemo dozvoliti da nas bilo koji pritisak - stranački, medijski, regionalni - odvoji od te koalicije koja će sigurno biti do 2018. godine '', poručio je Radončić.