Rujan je mjesec nekih od najstrašnijih zločina Armije RBiH nad Hrvatima. Teško je i napisati kakve su sudbine zatekle brojne Hrvate, a takve sudbine Europu ne zanimaju, napisao je na Facebook objavi društveni aktivist Marijan Knezović.

Kako navodi Knezović, Hrvati su pred svijetom osuđeni za protjerivanje samih sebe i izmišljanje mudžahedina kako bi uplašili ljude, iako postoje video snimci gdje se isti loptaju ljudskim glavama.

Za vrijeme sukoba HVO-a i Armije RBiH je protjerano ili izbjeglo oko 150.000 Hrvata i oko 50.000 Bošnjaka. Ako se taj podatak izrazi u postocima prema ukupnom broju Hrvata i ukupnom broju Bošnjaka u BiH, prema popisu stanovništva 1991. godine, onda je u tom sukobu protjerano 19,85 posto Hrvata i tek 2,6 posto Bošnjaka, istaknuo je popularni društveni aktivist.

Kad se društvo krene pitati zašto Hrvati na leđima nose teret katastrofalnih i plaćenih “Vegeta presuda“, a nijedan Bošnjak nije odgovarao ni za što, onda može za sebe reći kako je normalno i humanističko, dodao je Knezović.

Dotad je samo letargična pojava u svemiru bez imalo empatije kojoj je zločinac ili eventualni zločinac problem samo ako je Hrvat, a dječje žrtve se broje i njihovi ubojice osuđuju samo ako pobijena djeca nisu Hrvati, zaključio je Knezović.

(www.jabuka.tv)