Kiša koja je padala zadnja dva dana, donijela je dosta problema mještanima općine Konjic i Jablanica.

Tijekom cijelog dana pripadnici Civilne zaštite i drugih institucija uz pomoć mještana su radili na otklanjanju problema. Kako je rekao načelnik stožera Civilne zaštite Konjic Husein Hodžić za Bljesak.info, većina klizišta i odrona je sanirana.

"Manji dio ostao je da se sanira u naselju Pleha gdje su stijene pale na kuću, a tijekom nedjelje se očekuje raščišćavanje odrona koji je pao na cestu, te tako odsjekao naselje Oteležani od ostatka općine", kazao je Hodžić. Ozlijeđenih na svu sreću nije bilo.

U nedjelju će mehanizacija izaći na teren kako bi se očistili nanosi zemlje i ponovno uspostavila cestovna komunikacija sa naseljem Oteležani.

Na području Jablanice ugrožen je bio jedan stambeni objekat ispod magistralne ceste u Donjem Paprasku, gdje prema izvještaju CZ Jablanica nije bila potrebna evakuacija.

Željko Stojanović, glasnogovornik Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske kazao je za Klix da su i pored rekordnih dnevnih količina padalina na području Gacka i Tjentišta, sve komunikacije u Republici Srpskoj prohodne. Izuzetak nije ni prometnica Čemerno – Gacko, gdje se voda prelijeva preko kolnika, ali promet se i dalje odvija. Ozbiljna situacija bila je i na površinskom kopu rudnika Gacko, ali ljudi i imovina ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi.