Iz Informativnog centra BiHAMK-a navode kako je i jutros u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, zbog kiše kolnik mokar i mjestimično klizav.

Vjerojatno je to i jedan od uzroka jutrošnje prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo na prometnici Mostar - Čitluk u mjestu Sretnice. Vozilo je završilo u šipražju pored ceste, a na fotografiji koju nam je jutros poslao čitatelj i nema se što vidjeti.

Iz BiHAMK-a upozoravaju na učestale odrone kamenja na kolniku, kao i na udarne rupe, koje ispunjene vodom prikrivaju pravo stanje na cestama.

Bez obzira na vremenske i prometne uvjete, apelira se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže rastojanje između vozila.

Napominje se kako su u tijeku radovi na izgradnji javne rasvjete na magistralnoj cesti M-17 u Mostaru (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu). Na mjestu izvođenja radova prometuje se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).