Tehnički problemi prvog dana trgovanja na burzi, prenapuhana vrijednost i sumnje u poslovni model kompanije stvorili su konfuziju i nervozu. Međutim, Dan Niles, menađžer tvrtke AlphaOne Capital Partners, danas je jedan od najsretnijih ulagača u Facebook, jer se kladio protiv kompanije i zaradio milijune.

U razgovoru za USA Today Niles je kazao kako je "shortao" dionice Facebooka onog trenutka kada je krenula trgovina na 42 dolara, odnosno kladio se da će njihova vrijednost pasti, što se i dogodilo.

Niles upozorava kako Facebook ima problema kod mobilnog oglašavanja, odnosno oglašivači ne daju veliku pozornost tome, dok istovremeno polovica korisnika ove društvene mreže za pristup koristi upravo mobilne uređaje. Također, skreće pozornost na činjenicu da je Facebook krajem travnja izvijestio o usporavanju rasta svojih prihoda.

Podsjetimo, dionica Facebooka je prvog dana na Nasdaqu 18. svibnja zabilježila tek blagi rast od 0,61 posto na 38,23 dolara, da bi dan kasnije posrnula gotovo 11 posto, a pad tu nije stao. Inače, cijena dionice je jučer zaključila na 31,60 dolara, što je pad od blizu 1 posto u odnosu na prethodni trgovinski dan. (Poslovni.hr)