U Bosni i Hercegovini danas jače naoblačenje sa zapada će uvjetovati padaline u cijeloj zemlji.

Na planinama će padati snijeg, a u nizinama kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina je od 2 do 10 litara po metru kvadratnom.

U noći na petak slab snijeg ili susnježica su mogući u nizinama u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjerene jačine sa jakim udarima, istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će iznositi između 5 i 10, na jugu Hercegovine i sjeveroistoku Bosne do 15 stepeni.

Prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala u Krajini, zapadnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati: Bjelašnica -4, Sokolac 1, Zenica 4, Banja Luka, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 5, Bihać i Prijedor 6, Bijeljina, Livno i Zvornik 7, Bugojno, Sarajevo i Trebinje 8, Doboj 9, Mostar 11, Tuzla 12, Neum i Stolac 13 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
U zapadnim i ponegdje u južnim krajevima Bosne i Hercegovine zbog kiše kolovoz je mokar, dok se u ostalim krajevima za sada vozi po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim putnim pravcima. Preporučuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominje se vozačima da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.